Perimeterdraad / Begrenzingsdraad voor Robotmaaiers

Perimeterdraad kopen? Begrenzingsdraad koop je bij To the South!

Perimeterdraad van het merk To the South® is van zeer hoge kwaliteit en vrijwel identiek aan originele draad, alleen dan een stuk goedkoper. To the South levert onderdelen voor vrijwel iedere robotmaaier. Selecteer hieronder eenvoudig je merk om alle producten te bekijken. Staat jouw merk of model er niet tussen of twijfel je of het past? Neem dan even contact met ons op.

Wij hebben perimeterdraad dat geschikt is voor vrijwel alle merken robotmaaiers zoals Husqvarna en Gardena. Om de perimeterdraad te bevestigen raden wij aan gebruik te maken van draadpennen.


Online perimeterdraad begrenzingsdraad robotmaaiers kopen

Verschillende type perimeterdraden

Wil je grensdraad aanleggen dan kun je kiezen uit diverse typen. Standaard wordt vaak 2.7mm draad meegeleverd bij je robotmaaier. Wij leveren naast deze draad ook diverse andere typen, die door aanpassingen net wat sterker zijn dan standaard perimeterdraad.

Wat zijn dan de verschillen? We leggen het hieronder voor je uit.

Diverse lengtes begrenzingsdraad voor ieder gazon

Al onze perimeterdraden zijn verkrijgbaar in lengtes van 100, 150, 250 en 500 meter. Met een tang knip je de draad eenvoudig op maat. Je kunt ook twee draden aan elkaar koppelen door middel van gel connectoren. Je sluit de draad aan op het laadstation door middel van aansluitklemmen.

Visolie vrije grensdraad met UV- en vochtwerende coating

Al onze begrenzingsdraden zijn visolie vrij en hebben een UV- en vochtwerende coating. Kabels die visolie bevatten trekken ongedierte aan wat kan leiden tot knaagschade. Wij raden altijd aan visolievrije begrenzingskabel te gebruiken. Perimeterdraad zonder UV-en vochtwerende coating kan na verloop van tijd uitdrogen. Wanneer de isolatie uitdroogt kan het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raken met signaalverlies tot gevolg.

2.7mm perimeterdraad

2.7mm visolie vrije begrenzingsdraad wordt bij de meeste robotmaaier merken standaard meegeleverd en is geschikt voor alle robotmaaiers. Dit is de dunste draad die beschikbaar is en prima voor kleine tuinen met een beperkt maaigebied.

3.4mm perimeterdraad

3.4mm visolie vrije begrenzingsdraad is extra dik (3.4mm i.p.v. 2.7mm). Hierdoor is deze premium draad extra stevig en gaat hij minder snel stuk. Ook blijft het signaal sterker over langere afstanden waardoor je minder last hebt van signaalverlies. Deze begrenzingsdraad is ideaal voor een middel groot gazon.

5.5mm perimeterdraad

Dubbele mantel

5.5mm begrenzingsdraad is altijd dubbel geïsoleerd. De dubbele beschermlaag zorgt voor een extra hoge, professionele kwaliteit. Omdat deze perimeterdraad een dubbele mantel heeft dient de buitenste mantel gestript te worden bij installatie.

Kabel ondergronds aanleggen

5.5mm dikke perimeterdraad is uitsluitend geschikt om ondergronds aan te leggen. Dit komt doordat de draad niet aangelegd kan worden met draadpennen. Zorg dus dat je deze perimeterdraad altijd ondergronds installeert.

Professionele kwaliteit robotmaaier draad

5.5mm begrenzingsdraad wordt vaak gebruikt bij maaizones voor grotere tuinen of door mensen die de beste kwaliteit begrenzingskabel willen installeren. Perimeterdraden van 2.7 of 3.4mm hebben slechts één mantel om de draad. Deze 5.5mm PRO versie heeft een dubbele mantel waardoor de perimeterdraad dus ook dubbel geïsoleerd is. Hierdoor heeft de kabel een extra beschermlaag en is deze beter beschermd tegen signaalverlies, krassen, kabelbreuken en ongedierte.

Installatie van 5.5mm begrenzingsdraad

Het installeren van een 5.5mm grensdraad is net zo eenvoudig als het installeren van een 2.7 of 3.4mm draad. Het enige verschil is de dubbele mantel waardoor je de tweede mantel een stuk moet strippen voordat je hem aan kunt sluiten op een kabelverbinder of het basisstation.

Kabeltester in geval van kabelbreuk of signaalverlies

Heb je onverhoopt toch een breuk in je begrenzingsdraad? Maak dan gebruik van onze kabeltester om deze op te sporen. Zodra je de breuk gevonden hebt repareer je deze eenvoudig met onze reparatiesets. Hierin zitten korte stukken perimeterdraad van 5, 10 of 20 meter, gel connectoren, aansluitklemmen en draadpennen.

Online perimeterdraad begrenzingsdraad robotmaaiers kopen

Snel gereageerd en geleverd zoals beloofd. Beleefde, hoffelijke en vriendelijke berichten, zoals het hoort!

JD / Trustpilot

Husqvarna mesjes besteld. Klantenservice was zelfs op zaterdagavond goed bereikbaar. Ruime keuze en hele snelle service.

Gijs / Google

Snelle en correcte levering.
Product top notch.

Tony van Geele / Trustpilot
Online robotmaaiermesjes kopen