Robotmaaier Mesjes

Robotmaaier messen vervangen? Robotmaaier mesjes koop je bij To the South!

Robotmaaier mesjes van het merk To the South® zijn van zeer hoge kwaliteit en vrijwel identiek aan originele robotmaaier mesjes, alleen dan een stuk goedkoper. To the South levert onderdelen voor vrijwel iedere robotmaaier. Selecteer hieronder eenvoudig je merk om alle producten te bekijken. Staat jouw merk of model er niet tussen of twijfel je of het past? Neem dan even contact met ons op.

Vlijmscherpe mesjes voor een vlijmscherpe prijs! Wij hebben mesjes die geschikt zijn voor vrijwel alle robotmaaiers zoals de Husqvarna robotmaaier en Gardena robotmaaier. Onze robot grasmaaier messen worden altijd geleverd inclusief schroefjes. Wij raden ook aan om telkens nieuwe schroefjes te gebruiken.


Robotmaaier mesjes kopen online

Verschillende type robotmaaier mesjes

Wil je je messen vervangen dan kun je kiezen uit diverse typen. Standaard worden vaak massief stalen mesjes meegeleverd bij je robotmaaier. Wij leveren naast deze standaard mesjes ook diverse andere typen, die door aanpassingen net wat langer meegaan zodat je ze iets minder vaak hoeft te vervangen.

Wat zijn dan de verschillen? We leggen het hieronder voor je uit.

Onze standaard stalen mesjes zijn gemaakt van 0.6mm massief staal. Bij normaal gebruik gaan deze mesjes tot zo’n 8 weken mee.
Titanium mesjes zijn gemaakt van 0.6mm massief staal, maar hebben daarnaast een titanium coating waardoor ze tot wel 12 weken meegaan.
Black coated mesjes zijn gemaakt van 0.75mm massief staal. Door deze extra dikte en de zwarte coating gaan ze tot wel 16 weken mee.
Ten opzichte van normale mesjes met 1 gat voor het schroefje heeft dit type, de endurance, een lang, ovaal gat. Hierdoor kan het mesje draaien op de messchijf. Op deze manier worden beide snijkanten gebruikt en gaan de mesjes veel langer mee. Er zijn 2 varianten: Een van 0.6mm massief staal en een extra dikke variant van 0.75mm massief staal met een zwarte coating voor een nog langere levensduur.

Wanneer robot grasmaaier messen vervangen?

Je vervangt je robotmaaier mesjes wanneer deze versleten zijn. Hoe snel dat is hangt van verschillende factoren af. De grootte van je gazon, hoe vaak je maait en of er bijvoorbeeld bladeren of takken op je gazon liggen heeft allemaal invloed op de levensduur.

De levensduur van robotmaaier mesjes is langer bij dikkere mesjes en mesjes met een titanium of zwarte coating. Het zelf slijpen van robotmaaier messen wordt afgeraden omdat de mesjes hier vaak te dun voor zijn. Vervang je mesjes tijdig om te voorkomen dat ze afbreken en in je gazon terecht komen.

Hoe vaak moet ik mijn robotmaaier mesjes vervangen?

Hoe vaak je de mesjes moet vervangen hangt volledig af van hoe intensief je de robotmaaier gebruikt, het type mesje dat er onder zit en eventuele bladeren of takken die de mesjes bot kunnen maken. Probeer dus altijd te zorgen voor een schoon gazon om zo lang mogelijk met een setje robotmaaier mesjes te kunnen doen. Na een aantal keren vervangen heb je een goed idee hoelang mesjes op jouw gazon meegaan.

Staffelkorting

Wij hanteren voordelige staffelkortingen. Hoe meer mesjes je bestelt, hoe goedkoper ze per stuk zijn. Bekijk de actuele prijzen op de productpagina van jouw robotmaaier. Daarnaast rekenen wij nooit verzendkosten.

robotmaaier mesjes schroefjes

Snel gereageerd en geleverd zoals beloofd. Beleefde, hoffelijke en vriendelijke berichten, zoals het hoort!

JD / Trustpilot

Husqvarna mesjes besteld. Klantenservice was zelfs op zaterdagavond goed bereikbaar. Ruime keuze en hele snelle service.

Gijs / Google

Snelle en correcte levering.
Product top notch.

Tony van Geele / Trustpilot

Hoe moet je robotmaaier mesjes vervangen?

Het vervangen van robotmaaier mesjes is heel eenvoudig. In de handleiding van je robotmaaier vind je een uitgebreid stappenplan (lees altijd eerst de handleiding!). Meestal ga je als volgt te werk bij het vervangen van je mesjes:

1. Schakel de stroom uit en keer de robotmaaier om op een stabiele ondergrond
2. Verwijder gras en bladresten
3. Kijk of de robotmaaier mesjes aan vervanging toe zijn
4. Schroef de mesjes los
5. Maakt je robotmaaier gebruik van meerdere mesjes? Vervang dan alle mesjes in één keer.
6. Vervang de mesjes, let erop dat de mesjes nog kunnen ronddraaien nadat je de schroeven hebt aangedraaid. Wij raden aan om altijd nieuwe schroefjes te gebruiken. Deze worden bij ons standaard meegeleverd.

Online robotmaaiermesjes kopen